Kreplsuppe – rizses fánkos leves

Kreplsuppe – rizses fánkos leves

Hozzávalók: egy tyúk apróléka, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem gyökér, 10 dkg karalábé, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 15szem egész bors, 2-3 teáskanál só, 4 evőkanál főtt rizs. A fánkhoz: 3 evőkanál főtt rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál só, csipetnyi szódabikarbóna, 3 púpos evőkanál liszt. A sütéshez étolaj.

A feldarabolt aprólékot fazékba tesszük, felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni. Amikor feldobja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, átmossuk, és a leveshez adjuk. Egész borssal, sóval ízesítve, lassú tűzön 3-4 órán át főzzük.

Három evőkanálnyi főtt rizst kisebb tálba teszünk, elkeverjük tojással, sóval, szódabikarbónával és liszttel. Ezt a rizses fánkot sajttal, reszelt zöldségekkel is ízesíthetjük, és nem csak levesbetétként, hanem köretként, vagy főzelékek mellé, de akár egy mártással önmagában is fogyaszthatjuk.

A keveréket evőkanállal forró olajba szaggatjuk, és mindkét oldalán aranyló barnára sütjük.

Amikor elkészült a húsleves, leszűrjük, külön edényben tesszük az asztalra a zöldségeket és a húsokat.

A leveses tál aljába főtt rizst teszünk, erre merítjük rá a kreplsuppét, majd a tetejét megrakjuk rizsfánkokkal. Azonnal fogyasszuk, mert a fánkok gyorsan eláznak.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu