Áldos

Hozzávalók: (8-10 főre) 3 filteres kamillatea, 20 dkg vöröshagyma, 80 dkg sertéslapocka, tengeri só, 1 kávéskanál orbáncfű, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 kávéskanál őrölt szegfűbors, 25 dkg zöldbab, 5 közepes sárgarépa, 4 nagyobb petrezselyemgyökér, 20 dkg káposzta, 20 dkg laskagomba, 25 dkg cukkini, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé. Zöld fűszerek kis csokorban: citromfű, zsálya, kakukkfű. Nagyobb csokor petrezselyemzöld.

 

A bográcsba négy liter vizet öntünk, beletesszük a kamillateát, pár percig főzzük benne. Ezután apróra vágott vöröshagymával húsz percig forraljuk. A húst felkockázva a lobogó vízbe borítjuk. Teatojásban helyezzük mellé az orbáncfüvet is. Újabb húsz perc elteltével sózzuk, borsozzuk, gyömbért és szegfűborsot adunk hozzá. Fél óra múlva beletesszük a laskára vágott káposztát, a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, a zöldbabot. A levét pótolhatjuk, hogy ellepje a bogrács tartalmát.

Fél óra múlva adhatjuk hozzá a felkockázott gombát és a csokorba kötött zöldfűszereket. Amikor minden puhára főtt, belekerülhet a cukkini, a zúzott fokhagyma, az apróra vágott petrezselyemzöld, a méz és a citromlé is.

Tálaláskor tejföllel és kemencében sült langallóval kínáljuk.

 


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu