Gesztenyekrém leves túróhabbal

Gesztenyekrém leves túróhabbal

Hozzávalók: A túróhabhoz: 25 dkg túró, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja. A leveshez: 30 dkg gesztenyemassza, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 liter tej, 6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 2 evőkanál rum.

Először a levesbetétet készítjük el. A túrót összetörjük, hozzáadunk 3 evőkanál tejszínt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a kettőt lazán összekeverjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítjük a levest. A pudingport kevés tejjel felhígítjuk. A többi tejet felforraljuk. Beleöntjük a cukrokat, és a pudingos masszát. Újra felforraljuk, hogy sűrűsödjön.

A gesztenyemasszához először csak négy-öt merőkanálnyi forró krémet adunk, amit fakanállal, vagy bot mixerrel simára keverünk. Ezt a sűrű alapot a többi pudingos tejbe öntjük, és folytonosan kevergetve felforraljuk. Aki szereti, rumba áztatott mazsolát is tehet bele. Tálalásnál hideg vízbe mártott teáskanállal habokat szaggatunk a tetejére, de néhány szem rumos mazsolát is szórhatunk rá.


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu