Vajas virággal díszített diós lakodalmas torta

Hozzávalók: Piskóta: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 15 dkg dió, 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 evőkanál kakaó. Krém: ½ dl tej, 6 evőkanál dió, 75 dkg vaj, 9 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál rum.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként elkeverjük benne a cukrot. Apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját, habverővel elkeverjük benne. Beletesszük a lisztet is a sütőporral és a vaníliás cukorral. A végén adjuk hozzá a darált diót és a kakaót. A tortaforma alját sütőpapírral borítjuk, és beleöntjük a piskótát. Előmelegített sütőben, 150 fokon 40 percig sütjük.

A darált diót tejjel leforrázzuk, összekeverjük, és hűlni hagyjuk.

A vajat egy tálban habosra keverjük a porcukorral. Ebből először egy evőkanállal kiveszünk, és félretesszük a díszítéshez. Újabb három evőkanállal félreteszünk, ezeket pirosra, narancssárgára és zöldre színezzük, hűtőszekrényben tároljuk, amíg a torta elkészül.

Egy kisebb tálban öt evőkanálnyi krémet kakaóporral elkeverünk. A megmaradt fehér vajas krémet a kihűlt dióval és rummal ízesítjük.

A megsütött, kihűlt tortát három lapra elvágjuk, majd a diós krémmel a két lapját betöltjük. A harmadik lappal lezárjuk, és az egész tortát kakaós krémmel lekenjük. Villával hullámokat rajzolunk rá, majd a félretett vajas krémmel kidíszítjük. Fehérrel körbecsipkézzük, a színesekkel virágokat készítünk rá.

Pár óráig hűtőszekrényben pihentetjük, utána szeletelhető.


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu