“Pista bácsi táskája” vaddisznó tarja szelet zöldségekkel grillen

Hozzávalók (6főre): 6 szelet vaddisznó tarja, 4 cső kukorica, 2 tv-paprika, 1 csípős paprika, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só, őrölt kömény, majoránna, 10 dkg zeller, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyem, 2 burgonya, 3 zöldhagyma, 3 zsenge fokhagyma, fél dl tökmagolaj.

A húst megtisztítjuk, dupla szeleteket vágunk belőle úgy, hogy az elsőt nem vágjuk végig, csak a másodikat, majd kiterítve kiklopfoljuk. Sóval, borssal, köménnyel, majoránnával az egyik oldalát gazdagon meghintjük. A szeleteket egy tálba egymásra helyezzük. Így egymást is fűszerezik.

A zöldségféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra szeljük. A kukoricát késsel lemorzsoljuk. Szemes kukoricát is használhatunk – a konzervet a leve nélkül. Egy nagyobb tálban összekeverjük ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel, majoránnával. A tökmagolajat is rálocsoljuk, alaposan összekeverjük, és ezt is pihentetjük egy kicsit.

Két alufólia csíkot egy mélytányérban keresztben egymásra helyezünk. A közepébe zöldségágyat készítünk, ráteszünk egy szelet húst, és befedjük újabb adag zöldséggel. Szorosan becsomagoljuk, „táskákat” készítünk belőle.

Ezeket grillen mindkét oldalukon 20-20 percig sütjük, majd kibontjuk, és további tíz percig hagyjuk a tűzön, hogy a lé elpárologjon belőle. Tányérra borítva tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu