Fasírozott kecskesajttal, vargányával

Fasírozott kecskesajttal, vargányával

Hozzávalók: (2 tepsihez) 1,5 kg sertéshús, 50 dkg marhahús, 20 dkg füstölt szalonna, 1 marék szárított vargánya, 50 dkg füstölt kecskesajt, 3 tojás, 4 zsemle, 1 citrom héja, majoránna, őrölt feketebors, 2 teáskanál só, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál kakukkfű, 1 nagyobb fej vöröshagyma.

A salátához: 1 fej saláta, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál ecet, fél citrom leve, 1 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál bazsalikom.

A húsokat ledaráljuk. A vargányát beáztatjuk. A zsemléket beáztatjuk, a füstölt szalonnát és a sajtot kisebb kockákra vágjuk.

Egy nagyobb tálba összeborítjuk a kétféle húst. A zsemlékből a vizet kicsavarjuk, és hozzátesszük. Ráreszeljük a citromhéjat. A vargányáról a vizet leöntjük, és azt is apróra vágva belerakjuk. A fokhagymát kis kockákra vágva, vagy átnyomva adjuk hozzá. A tojásokat ráütjük, sóval és kakukkfűvel megszórjuk, majd az egészet kézzel jó alaposan átgyúrjuk, hogy jól elkeveredjenek az ízek.

A szalonnát kisebb tepsibe tesszük, és sütőben, vagy nyílt lángon pirosra sütjük. A vöröshagymát kockákra vágjuk, és üvegesre pirítjuk a szalonnán. Amikor elkészült, ezt is a fasírozott alapba keverjük, és összedolgozzuk.

Két tepsit kizsírozunk. Mindegyik alját beborítjuk húsos-fűszeres masszával. Rászórjuk a kecskesajt kockákat, és befedjük a hús másik felével.

Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor elkészült, célszerű kicsit hűteni, utána szépen szeletelhető.

Salátával nagyon finom. Ehhez készítsünk öntetet: A hozzávalókból sűrű mártást keverünk, ebből egy-egy teáskanálnyit csurgathat mindenki a salátájára.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu