Káposztás kifli

Káposztás kifli

Hozzávalók: (32 db kiflihez) 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dl étolaj, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál cukor. A töltelékhez: 1 közepes fej káposzta, 1 evőkanál só, fél dl étolaj, kávéskanálnyi őrölt bors. A tetejére 1 tojás.

Először a káposztát lereszeljük, sóval elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk. Egy lábos aljába étolajat öntünk, erre szedjük át a káposztát, majd lassú tűzön elkezdjük párolni. Közben őrölt borsot is szórunk rá, és gyakran kevergetjük, nehogy leégjen.

A lisztet átszitáljuk. A tejet a cukorral meglangyosítjuk. Dagasztótálba öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és kelni hagyjuk. Hozzáadjuk az étolajat, a sót, és a lisztet. Összedagasztjuk. Amikor már szép sima a tészta, lisztezett gyúródeszkára tesszük, rudat formázunk belőle, amit négy cipóra osztunk. Letakarjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.

Ezután egyenként kör alakúra kisodorjuk, és mindegyiket nyolcfelé vágjuk (mint a tortát). Szélesebb végükbe halmozunk 1-1 evőkanálnyi párolt káposztát, oldalról behajtjuk, nehogy kifolyjon a töltelék, és feltekerjük.

Kikent tepsibe tesszük, ott még tíz percig pihentetjük, majd felvert tojással átkenjük, és sütőben szép pirosra sütjük.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu