Sokmagvas sütemény

Sokmagvas sütemény

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 35 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 4 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál tejföl, 10 dkg dió, 10 dkg mandula, 10 dkg sótlan, pörkölt mogyoró.

A krémhez: 10 dkg vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, 6 dl tej, 30 dkg vaj, 25 dkg porcukor.

A lisztet sütőporral, húsz dkg porcukorral, és margarinnal együtt nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a négy tojás sárgáját, egy evőkanál tejfölt, és összegyúrjuk. Amikor már jól összeállt a tészta, hűtőszekrénybe tesszük, közben elkészítjük a krémet.

Egy dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd a többi tejet is hozzáadjuk, és a vaníliás cukorral együtt sűrűre főzzük. Félretesszük, hogy kihűljön.

A magvakat összeaprítjuk.

A megpihent tésztát átgyúrjuk, három részre osztjuk, és ezeket egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk. Három sütő tepsi hátulját liszttel megszórunk, ezekre helyezzük sodrófa segítségével a lapokat.

A tojások fehérjét félig felverjük, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük. Ezt osztjuk szét a három tésztán. Egyenletesen elkenjük, hogy teljesen beborítsa, és megszórjuk az összevágott magokkal.

Előmelegített sütőben kb. tíz perc alatt megsütjük. Amikor elkészültek kivesszük, és a tepsi hátulján hagyjuk hűlni.

Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként adagolva hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.

A krém felét az első lapra kenjük, erre rácsúsztatjuk a második lapot. Ide jön a vajas töltelék megmaradt része, végül az egészet befedjük a harmadik lappal.

Legalább egy órán át hűtőszekrényben tartjuk, utána lehet szeletelni.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu