Ikrás krumplileves gazdagon

Ikrás krumplileves gazdagon

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 3 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 1 zeller, 1 csokor zeller zöld, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, csipetnyi őrölt kömény, 2 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg pontyfilé, 60 dkg halikra, 2 teáskanál só, 1 paprika, 1 paradicsom, 2 vöröshagyma, 10 dkg orsótészta, fél dl étolaj.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és kevés étolajon elkezdjük párolni. A meghámozott sárgarépát és petrezselyem gyökeret kis karikákra vágva hozzáborítjuk. A zeller felét egészben, a másikat apró kockákban tesszük a párolódó zöldségekhez.

Amikor kissé átpirultak, takarékra vesszük, és egy teáskanál őrölt paprikát szórunk rá, majd másfél liter vízzel felöntjük. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt borssal, őrölt köménnyel. Beledobunk egy gerezd kettévágott fokhagymát, egy elfelezett paprikát, és egy cikkekre vágott paradicsomot. Megsózzuk, zeller zöldet tépkedünk hozzá, és 15 percig fedő alatt főzzük.

A krumplit megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk. Akkor tesszük a levesbe, amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak. Az elfőtt levet pótolva további öt percig főzzük, majd a paradicsomot, paprikát és egészben hagyott zellert kiszedjük. Hozzáadjuk az orsótésztát, és öt perc elteltével a filézett halkockákat is.

Az ikrát kisebb darabokra vágjuk, amennyiben hártyát találunk rajta, azt leszedjük. A levesbe borítjuk, és egy-két percig főzzük. Vigyázzunk vele, mert könnyen szétfő, sőt, le is éghet az edény aljára.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu