Piskótás-meggyes rétes

Hozzávalók: 15 evőkanál liszt, másfél deci tejföl, 1 kávéskanál só, 1 tojás, 1 evőkanál citromlé, 25 dkg margarin (vaj). Piskóta: 4 tojás, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 evőkanál citromlé, 1 vaníliás cukor, 3 evőkanál víz, 60 dkg meggy. A tetejére 1 tojás, porcukor.

Egy tálban tíz evőkanál lisztet a tejföllel, egy tojással, sóval és citromlével összegyúrunk. Lisztezett deszkán is alaposan átdolgozzuk, és vékonyra kisodorjuk. A margarint a megmaradt öt evőkanál liszttel habosra keverjük, ezt kenjük a tészta tetejére, ettől lesz leveles. Felhajtjuk, mint a bejglit, négyfelé vágjuk, és min. fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot.

A megpihent tésztából kiveszünk egy cipót, erősen lisztezve hosszúkás alakban vékonyra sodorjuk. Három púpos evőkanálnyi piskótatésztát elterítünk rajta, majd gazdagon megszórjuk meggyel. Feltekerjük, és tepsibe helyezzük. A tepsit nem szükséges kikenni.

A többi rudat ugyanígy elkészítjük, majd tetejüket felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben szép színesre sütjük.

Porcukorral megszórjuk, és ha már kicsit hűlt, felszeleteljük.

Bármilyen gyümölccsel, sőt, mákosan, diósan is elkészíthetjük ugyanezt a receptet.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu