Halászlé korhelyesen

Hozzávalók: személyenként 30 dkg különféle hal (ponty, keszeg, kárász, törpeharcsa), 3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 2 paradicsom, 2 paprika, egészbors, őrölt paprika, só, citrom, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl és tejszín, paradicsompüré, 2 dl bor.

A vöröshagymát durvára felvágjuk, és bográcsba tesszük. Mellé dobjuk a paradicsomot kockákban, a fokhagymát szeletekben, a paprikát darabokra vágva. Egészborsot, babérlevelet, és a különféle halakat, valamint a ponty csontos részeit beletesszük. Vízzel felöntve, lassú tűzön egy órán át főzzük.

Közben a felvágott pontyszeleteket besózzuk, és paradicsompürét teszünk rá. Összekeverjük, és ebben a pácban hideg helyen állni hagyjuk.

A megfőtt alaplevet átpasszírozzuk, majd az így nyert sűrű levet botmixerrel pürésítjük. A hallébe őrölt paprikát, sót szórunk, borral összeforraljuk, ezután belehelyezzük a halszeleteket.

A tejszínt a tejföllel, mustárral és forró lével simára keverjük, majd behabarjuk az ételt. Egy citrom levét még belecsavarjuk, és tálalhatunk. Friss kenyérrel, borral tegyük asztalra.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu