Kacsasült párolt káposztával

Hozzávalók: 1 szép megtisztított kacsa, só, őrölt bors.

A káposztához: 2 fej vöröskáposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet.

A körethez: 1 kg burgonya, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só.

A megtisztított pecsenyekacsát átmossuk, a zsírosabb részeit levágjuk. Ezekből, és a kacsa májából fejedelmi vacsorát készíthetünk úgy, hogy a kisebb kockákra vágott szalonnadarabkák alá kevés vizet öntünk, és átpároljuk, majd kisütjük. Amikor már majdnem kész a töpörtyű, mellétesszük a májat, és együtt elkészítjük. Kevés sóval, és őrölt borssal fűszerezzük, így tesszük az asztalra.

A kacsát kívül-belül jól besózzuk, megszórjuk őrölt feketeborssal. Nagy sütőtepsibe helyezzük, vizet öntünk alá, a vastagabb részeit kicsit bevágjuk, hogy ott is jól átsüljön, és 2-3 óráig sütjük. Közben saját lecsöpögő zsírjával, vagy sörrel is kenegethetjük, hogy szép piros legyen.

Sertészsírban karikára vágott hagymát párolunk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összekeverjük a párolt hagymával.

A káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk, és állni hagyjuk. A vöröshagymát cikkekre vágjuk. A sertészsírban megpároljuk a hagymát, öntünk rá kevés meleg vizet, cukorral és ecettel ízesítjük. A káposzta levét kinyomjuk. A hagymás léhez keverjük a káposztát, és néha megkevergetve, az egészet összepároljuk.

A pirosra sült kacsát tálra helyezzük, egyik oldalára hagymás krumplit, a másikra párolt káposztát halmozunk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu