Kávai lecsó

Kávai lecsó

Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, fél teáskanál kömény.

A körmöt és a csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A főzőlevet félretesszük. A szalonnát, a hagymát, a tököt, a cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A paprikákat a magházukkal együtt felkarikázzuk. A paradicsomot cikkekre szeleteljük.

Bográcsban a szalonnát a hagymával együtt üvegesre pároljuk. Ekkor a tűzről levéve belekeverjük az őrölt paprikát, és apránként kb. félliternyi vízzel besűrítjük. Visszahelyezzük a tűzre, és beletesszük a színes paprika darabkákat. Összeforgatjuk, és tovább sütjük.

A paprikára először a paradicsomot, majd a krumplit, a tököt és a cukkinit borítjuk. Alaposan összekeverjük.

Fűszerezzük borssal, majoránnával, köménnyel. Ráöntjük a köröm és csülök főzőlevét – kb. két litert. Híg anyagot kapunk, amire majd a tarhonya főzéséhez lesz szükség. A kolbászt karikákra vágva dobjuk bele, majd amennyiben szükséges, megsózzuk.

Felforraljuk, hozzátesszük a köröm, és csülök darabkákat, végül a tarhonyát is ráöntjük. Amikorra a tarhonya megpuhul, a lecsó is elkészült.

Kikapart belsejű, lepirított cipókenyérbe tálalva a legfinomabb.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu