Milotai savanyú paszuly

Milotai savanyú paszuly

Hozzávalók: (10 főre) 1 kg tarkabab, 1 kg savanyú káposzta, 1 kg füstölt csülök, 1 kg sertés orr-és fül, só, 4 teáskanál őrölt paprika, 8 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál őrölt feketebors, só,11 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, 4 babérlevél, 1 liter tej.

A babot előző este beáztatjuk.

Másnap egy nagyobb fazékba tesszük, bő vízzel felöntjük, és az egész, megtisztított vöröshagymával és babérlevéllel feltesszük főni. A sertés csülköt, orrát és fülét egy másik lábosban főzzük puhára. A savanyú káposztát kisebb darabokra vágjuk, és külön megfőzzük.

A sertészsírt felolvasztjuk, és nyolc evőkanál lisztet világos barnára pirítunk benne. A tűzről félrehúzva belekeverjük az őrölt paprikát és borsot.

A megfőtt csülköt és húsokat kiszedjük a léből, és kisebb darabokra vágjuk. Főzőlevét a babra szűrjük, majd a megfőtt káposztát is beletesszük. Hozzákeverjük a rántást, és ha szükséges, megsózzuk.

További három evőkanál lisztet az apránként adagolt tejjel simára keverünk, és ezt is a paszulyhoz adjuk. Összeforraljuk, és a kiszedett, darabolt húsokkal együtt tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu