Sertés szűzérmék hévízi burgonyával, boros gombaraguval

Sertés szűzérmék hévízi burgonyával, boros gombaraguval

Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, só, őrölt feketebors, 20 dkg hosszú csíkokra vágott (bacon) szalonna, étolaj. A körethez: 50 dkg újburgonya, 10 dkg lila hagyma, 1 piros és 1 zöld színű paprika, 2 újhagyma, só, étolaj, 2 teáskanálnyi vágott petrezselyemzöld, 15 dkg brokkoli. A raguhoz: 50 dkg erdei gomba, só, étolaj, 1 dl száraz vörösbor, kis csokor vágott petrezselyemzöld, 2 kávéskanál étkezési keményítő.

A szűzpecsenyét öt centis darabokra felvágjuk, talpára állítva kicsit megnyomkodjuk, sóval, borssal fűszerezzük. Mindegyiket egy-egy szalonna csíkkal körbetekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük. Kevés olajon szép pirosra megsütjük.

Az újburgonyát körömkefével, vagy szivaccsal átdörzsöljük, nagyobb kockákra vágjuk, sós vízben háromnegyed részig előfőzzük, és kihűtjük.

A lila hagymát nagyobb cikkekre vágjuk, majd olajozott serpenyőben kicsit megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felvágott színes paprikákat, az újhagymát, és enyhén megsózzuk. Belekeverjük a vágott petrezselymet, és a brokkolit is. Amikor már kicsit összeestek a zöldségek, hozzáadjuk a burgonyát, együtt sütjük egy-két percig az egészet, és a köret el is készült.

Az erdei gombát alaposan átmossuk, cikkekre szeljük. Az újhagymát apró darabokra vágva kevés olajon, csipetnyi sóval megpároljuk. Beleborítjuk a gombát, és amikor kicsit levet engedett, felöntjük vörösborral. Vágott petrezselymet szórunk rá. Étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverve apránként belecsurgatunk, hogy kellő sűrűségű legyen a ragu.

Ez az étel sokféle ételallergia esetén fogyasztható. Laktózmentes, gluténmentes, szójamentes, tojásmentes, tejfehérjementes, élesztőmentes.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu