Húsgombócos lecsó

Húsgombócos lecsó

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéscomb, 5 dkg rizs, 1,5 kg paprika, 1 kg paradicsom, 3 vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg sertészsír, 2 tojás, 2 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 5 teáskanál őrölt paprika, 4 gerezd fokhagyma.

Először a gombócokat készítjük el. A rizst megfőzzük, és kihűtjük. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a rizst, három teáskanál őrölt paprikát, egy kávéskanál őrölt borsot, két egész tojást, egy teáskanál sót, és két gerezd zúzott fokhagymát. Jó alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle. Ezeket tányérra tesszük.

A lecsóhoz a zsírban kisütjük a csíkokra vágott füstölt szalonnát és a felkockázott vöröshagymát. Amikor üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a darabolt paprikát, egy teáskanál sót, két gerezd tört fokhagymát, egy kávéskanál őrölt borsot, két teáskanál őrölt paprikát, és a paradicsomot is. Összekeverjük, és lefedjük, hogy elegendő levet engedjen.

Amikor már jó bőséges lé képződött a lecsó alatt, ráhelyezzük a húsgombócokat, újra lefedjük a lábast, és 10-15 percig hagyjuk, hogy az étel gőzében kicsit összeálljanak a gombócok. Utána már rázogathatjuk, óvatosan kevergethetjük az ételt.

Készre főzzük, friss kenyérrel kínáljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu