Csóri betyártarisznya dinsztelt káposztával

Csóri betyártarisznya dinsztelt káposztával

Hozzávalók: 1 kg sertéstarja, 50 dkg kolbászhús (vagy sütni való kolbász), 50 dkg vöröskáposzta, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál egész kömény, 1 evőkanál borecet, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál kakukkfű, a sütéshez étolaj.

A tarját vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, az inakat elvágjuk, nehogy összekapja a húst sütés közben. Minden szeletet besózunk, borsozunk, és kevés kakukkfűvel fűszerezünk.

Minden második szelet húsra két evőkanálnyi kolbászhúst kenünk. Ezt magunk is elkészíthetjük darált dagadóból ízlés szerinti fűszerezéssel, de ha nem akarunk ezzel időt tölteni, akkor sütni való kolbászt vegyünk, amit csak ki kell nyomni a bélből, és már használhatjuk is.

Amikor a tölteléket elegyengettük a tarján, akkor egy másik hússal beborítjuk, gyengén összeklopfoljuk, hústűvel megtűzzük, és kicsit félretesszük, hogy a fűszer jól átjárja az ételünket.

Közben elkészítjük a káposztát. Vékonyra felszeljük, vagy legyaluljuk, gyengén megsózzuk, és ebben tíz percig állni hagyjuk.

Két evőkanál étolajon egy evőkanál cukrot megkaramellizálunk, és beletesszük a levéből kinyomkodott káposztát. Megszórjuk köménymaggal, és összepároljuk. Amikor már roppanós, borecetet keverünk hozzá, ezzel még pároljuk egy kicsit, és már kész is van.

A hússzeleteket két evőkanál étolajon mindkét oldalukon pecsenye-pirosra sütjük.

A hústűket eltávolítjuk, ferdén elszeljük, és párolt káposztával tesszük asztalra. Aki még tartalmasabban szeretné készíteni, adhat hozzá hagymás tört burgonyát is.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu