Pulutyka füstölt hússal

Pulutyka füstölt hússal

Hozzávalók: 1 fej káposzta, 1 füstölt csülök, 20 dkg kolbász, 5 krumpli, 1 csípős zöldpaprika, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 2 teáskanál paprikakrém, 1 evőkanál sertészsír, fél dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 3 teáskanál őrölt paprika.

A csülökre vizet öntünk, és abban állni hagyjuk, hogy ne legyen túl sós.

A káposztát kockákra vágjuk, és leforrázzuk. Egy nagyobb lábasba másfél liter vizet teszünk, felrakjuk melegedni, közben hozzáadjuk a leszűrt káposztát, és a kisebb darabokra vágott csülköt is. Fűszerezzük babérlevéllel, majoránnával, őrölt borssal, és egészben beletesszük a zöldpaprikát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a lábas tartalmát, majd kevés sóval, és sóban eltett darált paprikakrémmel ízesítjük. Lefedjük, és háromnegyed órán át főzzük.

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk.

A kolbászt karikákra vágjuk. Először ezt borítjuk a félkész pulutykába, kicsit később hozzáadjuk a krumplit is.

Rántást készítünk. A sertészsírt és az étolajat felhevítjük, ebben lepirítjuk a lisztet. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kicsit átsütjük benne. Megszórjuk őrölt paprikával, és felöntjük egy dl hideg vízzel. Merítünk rá három-négy merőkanál káposztalevet, összefőzzük, és ezzel sűrítjük az ételünket. Ezzel is összefőzzük, és friss kenyérrel tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu