Vadérmék köpenyben vargányamártással

Vadérmék köpenyben vargányamártással

Hozzávalók: 50 dkg szarvascomb (helyette lehet marhacomb, vagy lapocka), 1 fej vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 zöldpaprika, 15 dkg vargánya, másfél szem paradicsom, 1 teáskanál só. A prószához: 2 dl kefir, 3 közepes nagyságú burgonya, 15 dkg liszt, 1 tojás, só, csipetnyi feketebors, 2 evőkanál étolaj. A sütéshez további fél dl étolaj. A tálaláshoz 2 dl tejföl.

A húst felszeleteljük, és ízesített zöldség (vagy hús) lében, fedő alatt puhára pároljuk. A vöröshagymát felkockázzuk, étolajban üvegesre pirítjuk. A paprikát, és egy paradicsomot felszeletelünk, és azt is hozzákeverjük. Kicsit összesütjük, és beletesszük az apróra vágott vargányát. Pár perc múlva felöntjük egy dl vízzel, a tetejére teszünk cikkekre vágott paradicsomot, és fedő alatt tíz percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd további öt percig pároljuk.

A krumpli prószához a megtisztított burgonyát lereszeljük, összekeverjük a kefirrel, a tojással, liszttel, enyhén megsózzuk, csipetnyi borssal ízesítjük, végül kevés zsiradékot is adunk hozzá.

Olajozott palacsintasütőbe centi vastagon elterítjük, és mindkét oldalán aranyló barnára sütjük.

Tálaláskor a prósza egyik felére teszünk egy szelet puhára párolt húst, ráhajtjuk a tészta másik felét, és a tetejét gazdagon megrakjuk vargányamártással. Aki szereti, tehet mellé tejfölt is, azzal is nagyon finom.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu