Gyümölcsös, grillen sült vadhús

Gyümölcsös, grillen sült vadhús

Hozzávalók: fél kg csont nélküli őzgerinc, só, őrölt feketebors, pár ág friss rozmaring és kakukkfű, étolaj. A grillezett gyümölcshöz: 40 dkg vegyesen (ribizli, málna, eper, szeder, ringló, körte, vagy tetszés szerint más is lehet). Továbbá két evőkanál méz, 1 evőkanál étolaj, csipetnyi só, fél citrom leve, pár levél vágott, friss bazsalikom.

Az őzgerincről éles késsel lefejtjük a bélszínt, majd megtisztítjuk a hártyáktól. Három részre vágjuk, megszórjuk egy kis sóval, és őrölt borssal. Kevés étolajat kenünk rá, hogy jobban tapadjon meg rajta a zöldfűszer, és nagyon apróra vágott, friss rozmaringot dörzsölünk bele.

Felhevített grillsütőre tesszük, és mindkét felén 4-4 perc alatt roséra sütjük. Nem szabad teljesen átsütni, mert akkor kiszáradt, rágós ételt kapunk. Fontos, hogy az értékes nedvek belül megőrződjenek.

Közben a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöket előkészítjük. Csipetnyi sóval, kevés citromlével, két teáskanál mézzel, és frissen, finomra vágott bazsalikommal elkeverjük.

A vadhúsra sütés közben kevés olajat csurgatunk, és rányomkodunk egy kevés felaprózott kakukkfüvet. Ezzel már csak egy kicsit sütjük, és a húsunk már el is készült. Rézsútosan szeletelve tálaljuk.

A grill lapra egy evőkanál olajat, és egy evőkanál mézet csurgatunk, majd a hő hatására olvadozó karamellbe beleforgatjuk a gyümölcsöket. Két teáskanál mézet még sütés közben is csurgatunk rá, gyorsan összekeverjük, és már tálalhatjuk is a bélszínünk mellé.

Díszítésnek kakukkfű, és rozmaringágat használhatunk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu