Vaddisznóhúsos rakott káposzta

Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg sajt, 2 fakanál (vaddisznó) zsír, 15 dkg rizs, só, 30 dkg vaddisznó karaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg párolt zöldség, só, őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, 2 teáskanál őrölt paprika, tárkony.

A hús hártyáit leszedjük, és nagyon apró darabkákra vágjuk.

Egy kisebb lábasban felmelegítünk egy fakanálnyi zsírt, rátesszük a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát. Megpároljuk., majd a tűzről félrehúzva elkeverjük benne az őrölt paprikát. Összeforgatjuk a hússal, és addig sütjük, amíg kifehéredik.

A paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk, ez kerül ezután az ételbe. Enyhén sózzuk, és a többi fűszerből is teszünk bele egy-egy kávéskanálnyit. Kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Amennyiben szükséges, a vizet pótoljuk alatta.

A rizst megmossuk, és egy fakanálnyi zsíron lepirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, majd fedő alatt megfőzzük.

Amikor minden elkészült, egy tűzálló tálat kikenünk zsírral. Az aljában elterítjük a rizs felét, erre pörköltet pakolunk, majd az átmosott savanyú káposzta következik. Megcsepegtetjük tejföllel, és beborítjuk a rizs másik felével. Rátesszük a pörkölt maradékát és szaftját, ezt is kicsit tejfölözzük, megszórjuk reszelt sajttal, és párolt zöldséggel színesítjük.

Sütőben bő fél óra alatt összemelegítjük, és tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu