Medvehagymás bélszíncsíkok burgonya copfocskákkal

Medvehagymás bélszíncsíkok burgonya copfocskákkal

Hozzávalók: 1 kg bélszín, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 evőkanál mustár, 4 db babérlevél, 50 dkg vágott medvehagyma levél, só, őrölt feketebors, 4 dl étolaj.

A burgonya copfokhoz: 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 20 dkg főtt, áttört, lehűtött krumpli, 1 tojás, 3 evőkanál tejföl, fél evőkanál só, 1-2 dl tej a dagasztáshoz, a sütéshez étolaj.

Főzés előtti napon a bélszínt csíkokra vágjuk, borssal, mustárral, babérlevéllel fűszerezzük, felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje, és másnapig ebben a pácban érleljük.

Másnap először a burgonya copfocskákat készítjük el. A tejet cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk megkelni.

Egy dagasztótálba öntjük a krumplit, a lisztet, beleütjük a tojást, tejfölt, sót. A megkelt élesztőt is hozzáadjuk, és annyi tejjel dagasztjuk össze, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett táblán is átdolgozzuk, majd letakarjuk, és kelni hagyjuk. Húsz perc után kis darabokat vágunk belőle, ezekből kevés liszttel rudakat sodrunk, copfocskákat alakítunk belőlük, és forró olajban aranyos barnára sütjük.

A bepácolt bélszínről az olajat leöntjük. A füstölt szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsírban kisütjük, beletesszük a medvehagyma felét, a bélszín csíkokat, és ízlés szerint félig, vagy teljesen átsütjük. A végén még összemelegítjük a maradék medvehagymával, és a copfocskákkal együtt tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu