Erdei gombás vadnyúl paprikás

Erdei gombás vadnyúl paprikás

Hozzávalók: egy megtisztított vadnyúl, vagy házinyúl. 30 dkg rókagomba, 2 vargánya gomba, 30 dkg vöröshagyma, fél fej fokhagyma, 1 evőkanál só, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt feketebors, 3 púpos evőkanál fűszerpaprika, fél dl étolaj, 2 dl tejföl, 1 paprika, 1 paradicsom. Személyenként 3 db parázsburgonya.

A nyúlhúst hártyától-faggyútól megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, és alaposan átmossuk. A hagymákat megpucoljuk, és felkockázzuk.

Egy bográcsba, vagy vas lábosba olajat öntünk, és beleborítjuk a húst a csontos részekkel együtt. Rátesszük a vöröshagymát, és erős tűzön, folytonos keverés mellett összeforgatjuk, pörköljük. Amikor a hús kicsit kifehéredik, megszórjuk őrölt paprikával, beledobjuk a paradicsomot és paprikát, majd felengedjük egy liter vízzel. Sóval ízesítjük, és fél óráig főzzük.

Ekkor befűszerezzük. Teszünk bele babérlevelet, őrölt köményt, apróra összevágott fokhagymát, és őrölt borsot is.

A parázsburgonyát héjában megfőzzük, és megtisztítjuk.

Amikor a nyúlhús megpuhult, beletesszük a megtisztított, feldarabolt erdei gombákat, és összerázogatjuk az ételt. A bogrács egyik oldalára elhúzzuk a darabos részeket, a másik oldalon összegyűlt szaftba belehelyezzük a főtt burgonyát. Hagyjuk, hogy a finom, fűszeres lé íze a krumplit is átjárja, majd kiszedjük az ételből. A paprikásra még tejfölt csurgatunk, összeforraljuk, és tálaljuk a burgonya mellé.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu