Hagymás nokedli döglesztett salátával

Hagymás nokedli döglesztett salátával

Hozzávalók: 5 tojás, 3 evőkanál búzadara, 50 dkg liszt, 3 dl víz, 3,5 teáskanál só, 5 közepes nagyságú vöröshagyma, 1,5 dl étolaj, 2 evőkanál őrölt paprika. A salátához: 3 kisebb saláta, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál étolaj, 2 kávéskanál só, 5 evőkanál cukor, fél liter víz, 2 evőkanál ecet. A főzővízbe 2 teáskanál só. A tálaláshoz vágott petrezselyem zöldje, 1 dl tejföl.

A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, majd étolajban két teáskanál sóval megszórva pirosra sütjük. Ezután a tűzről félrehúzzuk, és elkeverjük benne a paprikát.

A tojásokat felverjük, másfél teáskanál sót, búzadarát adunk hozzá, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Vízzel felengedjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. Simára kidolgozzuk.

Vizet forralunk, amelybe kevés sót is teszünk. Ebbe szaggatjuk bele a galuskákat. Amikor megfőtt, leszűrjük, és egyenesen a paprikás hagymába borítjuk. Alaposan összekeverjük.

Döglesztett salátát készítünk hozzá. Ehhez a salátát leveleire szedjük, majd átmossuk. A fokhagymát lereszeljük. Egy kisebb lábasba olajat öntünk, beleborítjuk a fokhagymát, és megsózzuk. Állandóan kevergetve megsütjük. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. Belekeverjük a cukrot, felöntjük vízzel, és felforraljuk. A végén ecettel savanyítjuk.

A salátaleveleket ezzel a fűszeres lével leforrázzuk, és összekeverjük.

Tálalásnál petrezselyem zölddel díszítjük, tejföllel is megcsepegtethetjük.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu