Barack

Barack

Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tojás, 40 dkg liszt, 1 sütőpor, fél dl étolaj. A krémhez: 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 3 evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál kakaó, 1 rumaroma. A díszítéshez piros és zöld ételfesték vagy aroma, kristálycukor, és egy kis ág bukszus.

Egy tálba beleteszünk két evőkanál lisztet. Hozzáadjuk a margarint, kristálycukrot, vaníliás cukrot, tojást, tejet, és az egészet alaposan kikeverjük. A sütőport a lisztbe szórjuk, és a krémmel összegyúrjuk. Nagy gombócot készítünk belőle, és két órára félretesszük pihenni.

Kiolajozzuk a tepsit. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, és a sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben megsütjük. Ezután kihűtjük, és teáskanállal kikaparjuk mindegyik kis pogácsa belsejét.

Tölteléket készítünk. A vajat a porcukorral kikeverjük. Egy kisebb lábosba teszünk három evőkanál vizet és ugyanannyi lekvárt. Ezt kicsit összemelegítjük, de csak kicsit, hogy a lekvár a vízben feloldódjon, de ne legyen forró. A margarinos cukorba beleöntjük a kikapart tésztát, a kakaót és a rumaromát, majd a lekváros vízzel alaposan kikeverjük. A fél pogácsákat ezzel a krémmel megtöltjük, majd egyet-egyet összeragasztunk. Tetejüket ételfestékkel, vagy aromával átkenjük, kristálycukorba forgatjuk, és bukszus levelet szúrunk bele, hogy még mutatósabb legyen.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu