Húsdarálós sütemény

Húsdarálós sütemény

Hozzávalók: 20 dkg gluténmentes liszt, 10 dkg rizsliszt, 10 dkg süteménypor (vagy 40 dkg finomliszt), 1 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 22 dkg porcukor, 23 dkg margarin, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál kakaó.

A liszteket a sütőporral, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. gyorsan elmorzsoljuk benne a hideg margarint, teszünk bele egy tojást, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Gyúródeszkán összeállítjuk a tésztát. Ebből az alapból tetszés szerint húsdarálós süteményt, vagy lapokat is készíthetünk. Mi most négyfelé választjuk a tésztát.  Egynegyed részét vaníliásan hagyjuk. A többibe beledolgozunk még két evőkanál kakaót, és háromfelé választjuk. Hűtőszekrényben min. 1-2 órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakát ott hagyjuk.

Másnap a barna tésztát háromfelé választjuk. Kettőt félreteszünk a kakaós krémeshez (ebből lesznek a sütemény lapjai), egyet pedig húsdarálósnak használunk fel.

A húsdaráló elejére süteményformát teszünk, ezen keresztül készítjük el a tetszőlegesen kiválasztott alakzatban a süteményeket. Először a fehér tésztát, majd a barnát daráljuk ki. Sütőlapra helyezzük (nem kell kizsírozni), előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészül. Sokáig eltartható, finom sütemény, amelyet keksz helyett is kínálhatunk.


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu