Diótorta gyöngyvirág díszítéssel

Diótorta gyöngyvirág díszítéssel

Hozzávalók: 10 tojás, 1 sütőpor,1 vaníliás cukor, 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál liszt, 3 evőkanál őrölt dió, a sütőforma előkészítéséhez zsír és liszt. A krémhez: 8 dl házi tej, 6 evőkanál félfogós liszt, 2,5 dl cukor, fél evőkanál kakaópor, 30 dkg őrölt dió, kevés rum, vagy aroma. A díszítéshez: 20 dkg margarin (vaj), 30 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó.

A piskótához a tojásokat két tálba szétválasztjuk. A sárgájába beleszórjuk a vaníliás cukorral és sütőporral elkevert cukrot.

Először a fehérjét verjük kemény habbá, majd a sárgáját a cukorral habosra. Ebbe a krémbe lassú mozdulatokkal, apránként keverjük a habot, és hozzáadjuk a lisztet is. Utolsóként a darált diót szórjuk bele.

Egy tortaformát, vagy lábast zsírral kikenünk, liszttel meghintünk, és beleborítjuk a piskóta alapot. Előmelegített sütőben, lassú tűzön kb. egy óráig sütjük. Akkor jó, ha az oldala a formától elválik. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a krémet. A lisztet a cukorral és a kakaóval összekeverjük, majd apránként adjuk hozzá a tejet. Lassú tűzön, folytonosan kevergetve sűrűre főzzük, és kihűtjük. Ezután tesszük bele a diót és a rumot. Amennyiben túl sűrű lenne a krém, kevés tejjel hígíthatunk rajta.

A piskótát három lapba szétvágjuk, majd a krémet kétfelé választva beletöltjük. Késsel körbesimítjuk.

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Egyharmad részét külön tálba szedjük, a többit kakaóval színezzük. Ezzel a barna krémmel kívülről teljesen befedjük a tortánkat. Meleg vízbe mártott késsel könnyen elsimíthatjuk.

Ezután a fehér krémet tortadíszítőbe töltve tetszőlegesen kidíszítjük a tortát. A barna krémből is nyomhatunk rózsákat a tetejére, illetve halmokban diót is szórhatunk rá. Oldalát gyöngyvirág díszítéssel megrajzoljuk. Kínálásig hideg helyen tároljuk.


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu