Tojáskrémmel töltött kosárkák

Tojáskrémmel töltött kosárkák

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 12 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 evőkanál kakaó, 25 dkg margarin, 2 tojás, csipetnyi só, a formák kikenéséhez étolaj. A krémhez: 4 tojás, 8 evőkanál porcukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg vaj.

A lisztbe csipetnyi sót, sütőport szórunk, elmorzsoljuk a puha margarinnal, darált dióval, porcukorral, kakaóval. Két egész tojást beleütünk, és ezzel alaposan összedolgozzuk.

Lisztezett gyúródeszkán kétfelé választjuk, és cipókat formázunk belőle. Ezeket egyenként késfok vastagságúra kisodorjuk. Fánkszaggatóval köröket nyomunk belőle, és a kiolajozott kosárka sütőformába nyomkodjuk. Muffin sütőbe is tehetjük, ha nincs más kéznél. Jól előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsül. Még melegen kiborítjuk egy tálcára, és hűlni hagyjuk.

Közben tojáskrémet készítünk. Az egész tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral gőz felett habbá verjük. Amikor besűrűsödött, levesszük, és állni hagyjuk, amíg langyosra hűl. Közben a vajat is meleg helyre tesszük, hogy átpuhuljon. Villával összetörjük, és apránként adagolva, olvadásig keverjük a tojáskrémben.

Amikor a kosárkák, és a krém is teljesen kihűlt, akkor megtölthetjük a süteményeket. Hűtőszekrényben tároljuk, míg megdermed a krém, és a kosárkák is átpuhulnak. Ízlés szerint csokoládét reszelhetünk a tetejére, hogy még tetszetősebb legyen.


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu