Túrós táskaleves

Túrós táskaleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 liter tej. A táskákhoz: 8 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál túró, 2 teáskanál tejföl.

A vöröshagymát apróra összevágjuk. Kevés sertészsírt teszünk a leveses fazékba, és megpároljuk benne a hagymát. Dobunk rá egy csipetnyi sót is. Amikor már üveges, félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt paprikát, és felöntjük 7 dl vízzel. Visszatesszük, és tovább főzzük.

Közben elkészítjük a levesbetétet. A lisztet kisebb tálba tesszük, beleütjük a tojást, kevés sót és csak annyi vizet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Szögletes alakúra kisodorjuk, széles csíkokra vágjuk. A túrót a tejföllel és csipetnyi sóval kikeverjük. Kisebb kupacokat halmozunk a levestészta szélére, egymástól 1-2 cm távolságra. A széleket és a töltelék közeit vizes ecsettel lekenjük, hogy könnyebben ragadjon. Felhajtjuk a tésztát, és jól megnyomkodjuk a széleken, és a töltelékek között is. Derelyeszaggatóval párnácskákat vágunk belőle.

A levesünket felöntjük egy liter tejjel, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, és a túrós táskákat kifőzzük benne.

Amikor megpuhult, forrón tálaljuk a levest.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu