Kolbászos-tojásos lebbencsleves

Kolbászos-tojásos lebbencsleves

Hozzávalók: (9 főre) 60 dkg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt szalonna, 2 tojásból gyúrt lebbencs tészta, 60 dkg burgonya, 9 tojás, 2 fej vöröshagyma, só, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 csokor zeller zöld.

A vöröshagymát apróra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk. A száraz lebbencstésztát kisebbekre tördeljük. A szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük egy tányérba, a zsírt két lábosba öntjük. Az egyikben a lebbencstésztát, a másikban a hagymát pirítjuk le. Amikor a hagyma már üvegesedni kezd, kevés sót szórunk rá, majd néhány percnyi párolás után felengedjük 1 dl vízzel. Amikor átpuhult, elkeverünk benne egy púpos evőkanál őrölt paprikát. Egy nagyobb fazékba összeöntjük a hozzávalókat: a párolt hagymát, a pirosra sütött lebbencset, a kockázott krumplit. Felengedjük 2-3 liter vízzel, és fél óráig főzzük. Közben egy csokornyi zeller zölddel ízesítjük. Amikor a hozzávalók megpuhultak, beletesszük a kilenc darabra vágott füstölt kolbászt. Tíz percig hagyjuk, hogy kiadja a fűszereket, utána ízlés szerint sózzuk a levesünket.

A tojásokat gondosan megmossuk, és egészben a levesbe tesszük.

Pár percnyi rotyogtatás után tálalhatjuk az ebédet. A levest a pirított pörccel, a belőle kiszedett kolbászt és tojásokat pedig második fogásként friss kenyérrel fogyaszthatjuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu