Paradicsomleves házi tésztával

Paradicsomleves házi tésztával

Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 5 dl zöldség alaplé (vagy húslé), 1 vöröshagyma, 0,5 dl étolaj, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál cukor, 1 csokor petrezselyemzöld, pár levél bazsalikom, 20 dkg gomolya sajt. A tésztához: 2 tojás, 30 dkg liszt.

A paradicsomokat kicsit bevágjuk, és két percre forró vízbe tesszük. Innét gyorsan hideg vízzel telt tálba merítjük, így már könnyű lehúzni a héját.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd étolajban megpároljuk. Közben a paradicsomokat először négyfelé vágjuk, majd a magházát kivesszük, és félretesszük. Ezt pörköltbe, vagy lecsóba elhasználhatjuk. A megmaradt paradicsom-húst kis darabokra vágjuk, és a hagymás zsiradékba tesszük. Amikor megfonnyadt, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Vágunk hozzá petrezselyem-és bazsalikom levelet, majd felöntjük zöldség alaplével. Összeforraljuk.

Elkészítjük a levesbetétet. A tojásokhoz annyi lisztet adunk, hogy jó kemény alapunk legyen, ezt összegyúrjuk, és hűtőszekrényben egy-két óráig állni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk, és forrásban lévő vízbe belecsipkedjük. Néhány perc alatt megfő. Ekkor azonnal hideg vízben átöblítjük.

A gomolya sajtot kisebb kockákra vágjuk.

Tálalásnál a tányér aljába sajt-kockákat és tésztát teszünk, rámerítjük a zöldfűszeres paradicsomlevest, és az egészet bazsalikommal díszítjük.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu