Olaszfalu gazdag levese

Olaszfalu gazdag levese

Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 5 dkg vöröshagyma, 4 evőkanál sertészsír, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyem, 5 dkg gomba, 10 dkg karfiol, 10 dkg fejes káposzta, 1 burgonya, ízlés szerint só és őrölt feketebors, 2 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, egy evőkanál citromlé, 1 csokor petrezselyem zöldje, kevés kapor.

A zöldségeket megtisztítjuk, átmossuk, és egyforma, kisebb kockákra vágjuk. A sertészsírt felolvasztjuk, és lesütjük benne a vöröshagymát.

A húst felszeleteljük, majd azt is hasonló nagyságúra vágjuk, mint a zöldségeket.  A hagymás zsírba borítjuk, és fehéredésig sütjük, hogy pörzsanyag képződjön rajta. Ezután lehetőség szerint húslével (vagy vízzel) felengedjük, és 30 percig főzzük.

Ekkor beleborítjuk a sárgarépa, petrezselyem, és káposzta darabkákat, és további 20 percig puhítjuk. Utána kerül bele a krumpli, gomba és karfiol. Ízlés szerint sóval, és őrölt borssal fűszerezzük a levest.

A tejszínt a liszttel simára keverjük, és vékony sugárban a fazékba csurgatjuk. Kevés citromlevet nyomunk bele, és aki szereti, kis ág friss kaprot is tehet rá.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu