Nyúl becsinált leves

Nyúl becsinált leves

Hozzávalók: 80 dkg nyúlhús, 1 vöröshagyma, 1 zellergumó, kis csokor zeller zöld, 1 petrezselyem gyökér, 2 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál étolaj, 1 teáskanál tárkony, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 babérlevél, 3 teáskanál só. A galuskához: a nyúl mája, 2 tojás, 8 dkg búzadara.

A nyúlhúst összeaprítjuk a csontos részeivel együtt, mert az nagyon finom ízt ad a levesnek. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és egy fazékba tesszük. Öntünk alá kevés étolajat, és feltesszük párolni.

A többi zöldséget is megtisztítjuk. A sárgarépát és petrezselymet karikákra, a zellert kockákra vágjuk.

A megpuhult hagymát felengedjük vízzel, majd beletesszük a nyúlhúst, és a zöldségeket. Felmelegítjük, és befűszerezzük tárkonnyal, borssal, babérlevéllel, sóval. Felforraljuk, majd takarékon főzzük, amíg minden megpuhul.

Közben elkészítjük hozzá a galuskát. A májat lekaparjuk, és kis tálba tesszük. Beleütünk két tojást, és adunk hozzá búzadarát is. Félretesszük pihenni, hogy a dara megdagadhasson.

Ne a levesbe szaggassuk, mert a máj elszínezheti, hanem külön, sós vízben főzzük ki. Amikor elkészült leszűrjük, és a leveshez adjuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu