Liba pörkölt szőlőfejes tésztával

Hozzávalók: 1 egész (4-5 kg) liba, 70 dkg vöröshagyma, 3 szem paprika, 3 paradicsom, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál majoránna, 1 fej fokhagyma.

A szőlőfejes tésztához: 3 tojás, 75 dkg liszt.

A megtisztított libát kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A liba háját kisütjük, a tepertőt leszűrjük, és zsírjában aranysárgára pirítjuk a hagymát. A paradicsomokat és paprikákat kockákra vágva hozzákeverjük. Fűszerezzük őrölt paprikával, majd hozzáadjuk a húst. Kicsit átforgatjuk, ízesítjük sóval, őrölt borssal, majoránnával, és a tisztított, apróra vágott fokhagymával. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt, kb. 2,5 órán át, lassú tűzön főzzük.

A szőlőfejes tésztához a tojásokat felverjük, öntünk hozzá 2,5 dl vizet, és apránként hozzáadjuk a lisztet. Alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkára borítva is jól kidolgozzuk. Kisujjnyi vastagra elnyújtjuk, csíkokra, majd kis kockákra vágjuk. A reszelő nagyobbik mintájába egyenként, belülről meghúzzuk a tésztadarabokat, így kapjuk meg a különleges, szőlőfejes mintát. Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a pörkölt mellé kínáljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu