Kacsamájas briós saláta ágyon

Hozzávalók: (2 rúdhoz) 50 dkg liszt, 30 dkg vaj, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg kacsamáj, 30 dkg márványsajt, 15 dkg pirított dió, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál kacsazsír, csipetnyi őrölt bors, 5 dkg aszalt paradicsom, vegyes kerti zöldfűszer, tetejére 1 tojás. A tálaláshoz friss salátalevelek, balzsamecet.

A lisztet megszitáljuk, beletesszük a tojásokat, a kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, teáskanálnyi sót, és a maradék tejjel kidagasztjuk a tésztát. Lágy anyagot készítünk, amit addig pihentetünk, amíg a tölteléket elkészítjük.

A lecsepegtetett, kierezett kacsamájat zsíron kicsi borssal fűszerezve hirtelen mindkét oldalán megkapatjuk. A petrezselymet és a pirított diót összevágjuk.

A petrezselymet a márványsajttal és egy leheletnyi sóval összekeverjük. Villával jól kidolgozzuk, majd kétfelé választva két folpack között akkorára nyújtjuk, hogy a kinyújtott tésztánkat befedje majd.

Az őzgerinc formákba sütőpapírt készítünk, vajjal átkenjük, majd az összevágott aszalt paradicsommal és zöldfűszerekkel gazdagon megszórjuk.

A kelt tésztát lisztezett deszkán kétfelé vágjuk, kicipózzuk, majd mindegyiket akkorára nyújtjuk, mint a sajtot. Erről az egyik réteg fóliát leszedjük, ráborítjuk a tésztára, majd a másik fóliát is lehúzzuk róla. Megszórjuk vágott dióval.

A kacsamájat nagyobb darabokra vágva elterítjük a tésztán, majd a rövidebb oldaláról indulva feltekerjük az egészet, így helyezzük az őzgerinc formánkba.

Felvert tojással átkenjük a tetejét, negyed óráig még kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Balzsamecetes salátaágyon kínáljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu