Tárkonyos szárnyasjószág ragu hagymás gánicával

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, 2 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor tárkony, 2 evőkanál liszt, 3 dkg vaj, csipetnyi őrölt feketebors, só. A gánicához: 1 kg krumpli, só, 50 dkg liszt, 2 vöröshagyma, 1 dl étolaj, 1 teáskanál őrölt paprika.

A csirkemellet felkockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. Beleforgatjuk a húst, addig sütjük együtt, amíg kifehéredik, ekkor fedőt helyezünk rá, és lassú tűzön, néha átkevergetve tovább főzzük.

Közben a sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

A húsra rányomunk egy gerezd tisztított fokhagymát, ízesítjük egy teáskanál sóval, csipetnyi őrölt borssal, két teáskanál tárkonnyal, majd belekeverjük a sárgarépát, petrezselymet, felöntjük fél liter vízzel, és fedő alatt pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Közben a gánicához megtisztítjuk és felszeleteljük a krumplit. Sós vízben puhára főzzük.

A ragunkhoz a tejfölben elkeverjük a lisztet, és apránként hozzáadjuk a tejszínt is. Ezzel sűrítjük be az ételünket. Tálalás előtt még egy-két teáskanálnyi tárkonnyal összerottyantjuk.

A megfőtt krumplit a forró lében áttörjük. Megkóstoljuk, szükség szerint sózzuk. A lisztet jó alaposan eldolgozzuk benne, de már nem kell visszatenni a tűzre.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, az olajban megpirítjuk, összekeverjük az őrölt paprikával, majd a tűzről félrehúzva zsírozott kanállal beleszaggatjuk a gánicát. Ezzel együtt lepirítjuk, és a raguhoz tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu