Kukorica torta

Hozzávalók: a forma kikenéséhez 3 dkg vaj, és 2 evőkanál kukoricaliszt. A tésztához 6 tojás, 6 evőkanál cukor, csipetnyi só, 6 evőkanál kukoricaliszt, kávéskanálnyi sütőpor. A tetejére piros színű lekvár. A citrom bevonóhoz: 1 dl citromlé, 15 dkg porcukor.

A tortaformát vajjal kikenjük, és kukoricaliszttel megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a kristálycukorral habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A kukoricalisztet a sütőporral elkeverjük. A cukros tojás sárgákhoz először egy fakanálnyi habot, majd kevés lisztet keverünk. Óvatosan dolgozzunk, hogy a hab ne törjön szét. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak.

Az egészet tortaformába öntjük, a széleinél kicsit magasabbra húzzuk a masszát, hogy ne púposodjon fel a teteje. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Sütőrácsra borítva kihűtjük, majd lekvárral átkenjük a tetejét. A citromlevet a porcukorral sűrűre keverjük, és a tortára borítjuk. Késsel szétkenjük, és száraz, hűvös helyre téve hagyjuk megszikkadni.


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu