Vadkacsasült kukoricás-krumplis nudlival

Hozzávalók: 1 vadkacsa (kacsa), 20 dkg zeller, 1 csokor zeller zöld, 5 szem szilva, 2 alma, 1 evőkanál barnacukor, fehérbors, 1 kávéskanál só, 10 dkg (mangalica) zsír, maréknyi dió, 2 gerezd fokhagyma. A nudlihoz: 50 dkg burgonya, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 20 dkg kukoricaliszt, 8 dkg finomliszt, kevés étolaj.

A megtisztított kacsát kívül-belül besózzuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy részét a kacsa hasüregébe töltjük. Sárgarépát, zellert, zeller zöldet és szárat nyomkodunk bele, amennyit csak tudunk. A hasüreget hústűvel lezárjuk. Egy megfelelő nagyságú tepsi aljába zeller- és sárgarépa darabokat helyezünk, rárakjuk a kacsát, bedörzsöljük barnacukorral, hogy szép pirosra süljön. Vastagon átkenjük zsírral, egy deci vizet öntünk alá, majd fóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük. Amikor félig megsült, tisztított almát, kimagozott szilvát és egész diót dobunk mellé. Teljes puhulásig sütjük, utána levesszük a fóliát, és már csak annyi időre tesszük vissza, hogy szép piros színt kapjon.

A körethez a krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, és hűlni hagyjuk. Ekkor két tojást, sót, kukoricalisztet és finomlisztet gyúrunk bele. Lisztezett deszkán is átdolgozzuk, majd kisebb adagokat szakítunk belőle, amiket rúddá sodrogatunk. Késsel kis darabokra vágjuk, és egyenként kézzel kipödörjük a nudlikat.

Forró, sós vízben kifőzzük, majd hideg vízben átöblítjük, és kevés olajjal átkeverjük.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu