Nyúl erdei gombákkal

Hozzávalók: (16 főre) 4 kg nyúlhús, 1 dl paradicsomlé, 2 paradicsom, 1 fej fokhagyma, 6 db vöröshagyma, 4 paprika, kisebb csípős paprika, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 teáskanál kakukkfű, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 dl szódavíz, 1 kg vegyes erdei gomba, 2 dl vörösbor, 2 fakanál sertészsír.

A húst kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, paradicsomot és paprikákat felkockázzuk, a fokhagymát átpréseljük.

A bográcsban (vagy nagyobb lábasban) felolvasztjuk a zsírt, majd kevés sóval megszórva ledinszteljük benne a vöröshagymát. Ezután hozzáöntjük a paradicsomot, a paprikát, és kevés paradicsomlevet. Amikor ez is összesült, beletesszük az őrölt paprika felét, és azonnal megspricceljük szódavízzel.

Beleforgatjuk a nyúlhúst, majd fűszerezzük őrölt borssal, köménnyel, és zúzott fokhagymával. Kicsit összepároljuk, majd a paprika másik felét is hozzáadjuk. Lassú tűzön két órán át rotyogtatjuk.

Ezután tesszük bele a megtisztított, feldarabolt erdei gombát és ezzel együtt készre főzzük. Kóstolás után a fűszereket még pótolhatjuk, a végén kakukkfüvet morzsolunk bele, és a vörösborral megkoronázzuk.

Összeforraljuk, és medvehagymás galuskával, vagy egyszerűen friss kenyérrel tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu