Nudli leves és paprikás nudli

Nudli leves és paprikás nudli

Hozzávalók: 1 kg krumpli, só, 2 evőkanál sertészsír, teáskanálnyi tört fokhagyma, 25 dkg liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 4 tojás, 3 púpos teáskanál őrölt paprika.

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós, hideg vízben feltesszük főni. Amikor puhára főtt, a levét egy kisebb lábosba leszűrjük, a krumplit összetörjük, és félretesszük hűlni.

Közben a levesbe rántást készítünk. Egy evőkanálnyi sertészsírt felolvasztunk, kicsit átfuttatjuk benne a zúzott fokhagymát, a tűzről félrehúzva egy teáskanálnyi őrölt paprikát keverünk bele, és a krumpli főzőlevével összeforraljuk. Teszünk bele egy evőkanállal a tört krumpliból is.

Elkészítjük a nudlit. A meghűlt krumplihoz annyi lisztet adunk, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Gyúródeszkán hosszú rudat alakítunk belőle, ezt két centi széles darabokra vágjuk. Mindegyiket kisodorjuk, és késsel másfél centis nudlikra daraboljuk. Egyenként kicsit megsodorjuk, hogy szép formájuk legyen.

Egy kisebb adagot a levesben kifőzünk.

A többit lobogó, sós vízbe tesszük, és pár percnyi forralás után leszűrjük.

Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk egy evőkanál zsírt, ebben üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Beleütjük, majd elkeverjük benne a tojásokat, és megsütjük hagymás rántottának. Gazdagon megszórjuk őrölt paprikával, ízlés szerint sózzuk, és a leszűrt nudlit beleforgatjuk.

Elsőként a levest, majd a paprikás nudlit tesszük az asztalra.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu