Csirkehalászlé

Csirkehalászlé

Hozzávalók: (8-10 főre) 1 liter halászlé alap, 2 db bő egy kilós csirke, 6 fej vöröshagyma, 3 dl étolaj, 3 teáskanál só, 3 db paprika, 2 paradicsom, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 kg krumpli, 1 csípős paprika, fél liter tejföl, 2 evőkanál liszt. A csipetkéhez: 2 tojás, liszt.

A csirkét feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és étolajban megpároljuk. Meghintjük sóval, hogy levet eresszen, és 1 dl vízzel puhára főzzük.

Közben a paprikát feldaraboljuk, a paradicsomok héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Egy nagyobb fazékban egy liter vizet felmelegítünk. A hagymára rászórjuk az őrölt paprikát, és beleöntjük a vízbe. Hozzátesszük a csirkedarabokat, 5-10 percig forraljuk együtt, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és a halászlé alapot. Egy, másfél órán át főzzük.

Közben csipetkét készítünk. A tojásokhoz annyi lisztet teszünk, amennyit felvesz. Jól kidolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd megnyújtjuk, csíkokra vágjuk, és apró gombócokat formázunk belőle.

A krumplit megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és a csirkehalászlébe tesszük. Beledobunk egy csípős paprikát is. Amikor felforrt, a csipetkét is hozzáadjuk, és azzal együtt készre főzzük. A tejfölt a liszttel, és annyi forró levessel apránként elkeverjük, hogy felmelegedjen a habarás, és az ételbe öntjük. Tízpercnyi főzés után tálalhatjuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu