Spárgás sajttekercs

Spárgás sajttekercs

Hozzávalók: (2 tekercshez) 1 fej vöröshagyma, 10-15 dkg krémsajt, 1 kg előfőzött spárga, 1 evőkanál mustár és majonéz, 2 evőkanál tejföl, kis csokor petrezselyem zöldje, 40 dkg trappista sajt, 20 dkg gépsonka, 2 keményre főzött tojás, ízlés szerint só, 1 teáskanál bors.

A vöröshagymát apró darabokra vágjuk. A tisztított spárgát cukros- sós- citromleves vízben 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és kihűtjük.

A töltelékhez a krémsajtot mustárral, majonézzel, tejföllel gazdagítjuk, belekeverjük a spárgát, a hagymadarabokat, a vágott petrezselymet. A sajtból egy kb. 15 dekás szeletet apró kockákra vágunk, vagy lereszeljük. A tojásokat, és a sonka felét is feldaraboljuk, a többit vékony szeletekre vágjuk. A krémet sajt-tojás- és sonkadarabkákkal, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük.

A megmaradt sajtot két nagy szeletre vágjuk, és egyenként mikrohullámú sütőben apránként megolvasztjuk. Először 45 másodpercre, majd további 4-5 alkalommal, mindig kevesebb időre visszatesszük, mindaddig, míg nyújtható állagú lesz. Gyúródeszkán először téglalapot formázunk belőle, majd közepes tepsi méretűre kisodorjuk. Befedjük vékony sonka szeletekkel, a töltelék felét ráhalmozzuk, egyenletesen elsimítjuk, és feltekerjük, mint a bejglit. A második rudat hasonlóképpen készítjük el.

Hűtőszekrényben fél óráig pihentetjük, utána szeletelhetjük.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu