Megszervezésre került a RuralTour közgyűlése és a 4. Nemzetközi Falusi Turizmus Konferencia Batumiban

Grúzia városa Batumi két jelentős rendezvénynek adott otthont 2023. május 11-13. között, a RuralTour közgyűlésének és a 4. Nemzetközi Falusi Turizmus Konferenciának.

A szervezést köszönjük szépen a Ajara Turisztikai Termékfejlesztési Ügynökségének, és a természetesen mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a felejthetetlen élményhez!

A Közgyűlés 2023. május 11-én került megrendezésre, ahol a RuralTour 14 tagja képviseltette magát, köztük a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége is. A szervezet éves munkáját tekintettük át, továbbá bemutatásra kerültek a jelenlegi projektek, tervek.

A Nemzetközi Falusi Turizmus Konferenciát ötvözték a Ruraltour Közgyűléssel, melyet a közgyűlés után egy nappal május 12-13. között tartottak meg. Többek között ennek is köszönhetően több ország képviselője is részt vett a konferencián és így lehetőség nyílt tudásmegosztásra az európai falusi turizmus fejlesztésével kapcsolatban. A konferencián nemcsak külföldi szervezetek képviselői, hanem grúz szakemberek, vidéki vendégházak tulajdonosai, utazásszervezők, a vidéki és ökoturizmus különböző szféráinak képviselői, valamint civil és állami szervezetek is megjelentek, mellyel körülbelül 150 résztvevő gyűlt össze.

A konferencia a következő főbb témákat érintették:

    • Falusi turizmus: fenntartható fejlődés, lehetőségek és kihívások
    • A vidékfejlesztés sikertörténetei
    • Szellemi kulturális örökség mint turisztikai termék
    • Innovációk és kilátások a falusi turizmus fejlesztésében

A közgyűlés és a konferencia után is izgalmas programok útján lehetőségek biztosítottak a résztvevőknek a régió megismerésére, ahol Ajara hegyvidéki vidékére látogattunk el, a régió főbb látnivalóit ismerhettük meg, kulináris workshopokon vehettünk részt, valamint megismerhettük az energikus grúz táncokat.

Köszönjük a szervezést és a meghívást, nagyon motiváló volt találkozni az ország különféle pontjairól érkező résztvevőkkel.

Hiszünk a közös munkában, a nemzetközi kapcsolatokban, az ilyen rendezvények erősítik a szakmai kapcsolatokat és hozzájárulnak a falusi turizmus fejlődéséhez.