Sándorfalvi betyárszelet helyi zöldségekkel

Sándorfalvi betyárszelet helyi zöldségekkel

Hozzávalók: (6 főre) 12 szelet sertéskaraj, 30 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 sárgarépa, 2 vöröshagyma, 1 cukkini, 1 paprika, 1 paradicsom, 5 nagyobb gombafej, 3 burgonya, 20 dkg sajt, só, őrölt bors, másfél dl étolaj.

Először megtisztítjuk a zöldségeket. A krumplit vékonyabb szeletekre, a sárgarépát és cukkinit karikákra, a vöröshagymát és gombát apróra daraboljuk. A hagymát fél dl étolajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a gombát, és sóval, borssal fűszerezve összesütjük. Félretesszük hűlni.

A kolbászt és szalonnát kis kockákra vágjuk, belekeverjük a párolt gombát, és hozzáreszeljük a sajtot.

A hússzeleteket kicsit bevágjuk, majd kiklopfoljuk. Enyhén megszórjuk sóval, őrölt borssal, és mindegyik közepébe kis gombócnyi tölteléket halmozunk. Felhajtjuk a húst, és étolajjal kikent tepsibe helyezzük. Körberakjuk zöldségekkel: alulra krumplit és sárgarépát, felülre cukkinit, paprikát és paradicsomot teszünk.

Fóliával lefedjük, és sütőbe toljuk. Félidőben a zöldségeket is sóval, borssal megszórjuk, majd amikor a hús teljesen átpuhult, levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük a betyárszeletet.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu