Tökkáposzta fasírttal

Tökkáposzta fasírttal

Hozzávalók: 1 főzőtök, fél fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, 1 evőkanál sertészsír, pár csepp 20 %-os ecet, 3 kávéskanál cukor, só, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1,5 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. A fasírthoz: 1 kg darált sertéshús, 1 teáskanál só, fél kávéskanál őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 4 szelet száraz kenyér. A sütéshez étolaj.

A tököt vékony szálúra lereszeljük (erről a formáról kapta a tökkáposzta nevet), csipetnyi sóval elkeverjük, és állni hagyjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A kaprot finomra szeljük.

Lábas aljába egy evőkanál zsírt teszünk, ebben üvegesre pároljuk a vöröshagymát.

A tököt a sóból kinyomjuk.

A megpárolt hagymára lisztet szórunk, és összepirítjuk. Kevés őrölt paprikát keverünk bele, és a tűzről levéve rátesszük a kicsavart tököt. Elkeverjük, beleborítjuk a vágott kaprot, visszatesszük a tűzhelyre, cukorral és sóval ízesítjük. Két deci vizet öntünk alá, annyit, hogy éppen ellepje az edény tartalmát. Lefedve pár percig főzzük.

Kevés ecettel savanyítjuk, és belekeverjük a tejfölt. Két-három perc főzés után elkészül.

A fasírthoz a kenyeret vízben megáztatjuk, és kinyomjuk. A darált sertéshúst sóval, borssal, tojással, zúzott fokhagymával és kenyérrel elkeverjük.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu