Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet

Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet

Hozzávalók: 8 szelet rövid karaj, só. A töltelékhez: 50 dkg túró, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors és őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg trappista sajt, 2 evőkanál tökmagolaj. A panírhoz: 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa. A körethez: 25 dkg hajdina, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt paprika, csipetnyi őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, fél fej vöröshagyma. A sütéshez étolaj.

A nyitott hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, és enyhén átsózzuk.

Elkészítjük a tölteléket. A túróhoz sót, borsot, köményt, zúzott fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát, kis kockára szelt kolozsvári szalonnát és tökmagolajat keverünk.

Ezt a karajszeleteken elosztjuk, és szétkenjük.

A trappista sajtból egy keveset lereszelünk, a többit hosszú csíkokra vágjuk, és minden hússzelet közepére kettőt ráteszünk, majd szorosan feltekerjük.

A tojásokat felverjük, és a göngyölt húsokat lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában átforgatjuk. Ezután még egyszer visszatesszük tojásba és zsemlemorzsába, nehogy sütés közben kifolyjon a töltelék.

Bő olajat forrósítunk, ebben lassú tűzön átsütjük a hústekercseket.

A körethez alaposan átmossuk a hajdinát. A zsíron az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát megpároljuk. Beleborítjuk a hajdinát. Sóval, őrölt paprikával, borssal fűszerezzük, és átpirítjuk. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük.

A kisült húsokat hosszában kettévágjuk, reszelt sajttal megszórjuk. Hajdinakörettel, és savanyúsággal kínáljuk. Legjobban a tökmagolajjal locsolt káposztasaláta illik hozzá.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu