Szaftos hús

Szaftos hús

Hozzávalók: 50 dkg rövidkaraj, 1 teáskanál só, 15 dkg liszt, 1 evőkanál zsír, 1 fej fokhagyma. A hagymás krumplihoz: 1 kg krumpli, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, só, 2 teáskanál őrölt paprika. Az uborkasalátához: 1 kg uborka, só, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet.

A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukon átsózzuk, és lisztben megforgatjuk.

A fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, ebben a karajszeleteket megkapatjuk. Amikor minddel elkészültünk, visszatesszük a sütőedénybe, és szórunk még rá egy evőkanál lisztet. Ezzel is átforgatjuk, majd ráborítjuk a fokhagyma darabkákat, és felöntjük egy deci vízzel. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk, közben néha átmozgatjuk, és ha elfő a szaftja, akkor kevés folyadékkal pótoljuk.

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát tökgyalun lereszeljük, majd egy evőkanál zsíron megpároljuk. Fűszerezzük őrölt paprikával, és azonnal ráborítjuk a puha krumplit is. Pár percig pirítjuk, majd tálba szedjük.

Az uborkát legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Kinyomjuk a levét, majd öntetet készítünk rá. Egy evőkanál cukrot ugyanannyi ecettel, két evőkanál vízzel összekeverünk, és az uborkára borítjuk. Vágunk bele fokhagymát, és tejfölt adunk hozzá. Díszítésként a tetejére őrölt paprikát szórunk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu