Öreglebbencs Tóalmásosan

Öreglebbencs Tóalmásosan

Hozzávalók (10 főre): 2 kg krumpli, 30 dkg füstölt szalonna, 1 füstölt hátsó csülök, 5 tv-paprika, 70 dkg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 kg lebbencstészta, 10 dkg őrölt paprika, 3 dkg őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 evőkanál majoránna, ¼ csípős paprika, fél liter paradicsomlé.

A szalonnát és a csülköt kis kockákra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, azokat is felaprítjuk. A száraz lebbencstésztát összetörjük.

A bográcsban a szalonna zsírját kisütjük. Ráborítjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk benne. Hozzátesszük a paprikákat, ezekkel tovább forgatjuk, majd felengedjük paradicsomlével. Beletesszük a csülökhúst, és a fokhagyma darabkákat. Fűszerezzük két teáskanál majoránnával, három teáskanál őrölt borssal, egy teáskanál őrölt köménnyel, hét púpos teáskanál őrölt paprikával. Ezekkel együtt addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Közben a levét apránként vízzel pótolgatjuk.

Amikor a csülök elkészült, beletesszük a krumplit.

Negyed óra múlva ráhelyezzük a lebbencstésztát, ezután már nem keverhetjük tovább. A tüzet lezárjuk, fedőt teszünk rá, és húsz perc múlva tálalhatjuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu