Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal

Hozzávalók: A páchoz: só, őrölt feketebors, vadfűszer keverék, szerecsendió, étolaj. 8 szelet szarvas szűzpecsenye, 1 nagy vöröshagyma, 4 evőkanál cukor, 6 szem borókabogyó, 2 teáskanál mustár, 1 babérlevél, fél dl étolaj, fél liter vörösbor. A burgonyafánkhoz: 50 dkg krumpli, só, 20 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál őrölt feketebors, kevés reszelt szerecsendió, 15 dkg zsemlemorzsa, a sütéshez étolaj. A kandírozott gyümölcshöz: 2 körte, 8 db szilva, 1 dl méz. A tálaláshoz: áfonya-és feketeszeder lekvár.

A vékonyra szelt, kiklopfolt hússzeleteket bepácoljuk. Mindkét oldalán sózzuk, vadfűszer keverékkel, őrölt borssal, szerecsendióval megszórjuk, és étolajat csurgatunk rá. Ebben a fűszeres olajban két napig állni hagyjuk.

A vöröshagymát félbevágjuk, és felszeleteljük. Az étolajat lábasban felhevítjük, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Beleszórjuk, megkaramellizáljuk a cukrot, és ráhelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat megkapatjuk. Mustárral, borókabogyóval fűszerezzük, és felöntjük vörösborral. Fedő alatt 45 percig pároljuk, közben néhányszor átforgatjuk.

A burgonyafánkhoz megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük a krumplit. Leszűrjük, áttörjük, és megvárjuk, míg kihűl. Két tojás sárgájával, liszttel összedolgozzuk, őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük. Lisztezett deszkán egy cm vastagra kisodorjuk. Fánkszúróval kiszaggatjuk, zsemlemorzsában átforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

A szilvát és körtét kisebb darabkákra vágjuk. Egy serpenyőben a mézet felmelegítjük, hozzákeverjük a gyümölcsöket, és összesütjük.

Tálalásnál a rozsdás szarvas szeletek mellé burgonyafánkot, kandírozott gyümölcsöt, és lekvárt kínálunk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu