Kapros sós kifli

Kapros sós kifli

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 2 dl aludttej (kefir), 1 teáskanál cukor, 12,5 dkg margarin, 1 teáskanál só, 1 dl étolaj, 1 nagy csokor kapor. A kiflik tetejére 1 tojás, csipetnyi só.

Az aludttejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.

A lisztet tálba borítjuk. Beleöntjük az étolajat, hozzáadunk egy tojást. Egy másik tálban a puha margarint teáskanálnyi sóval összekeverjük. A kaprot apróra vágjuk.

A felfutott élesztőt a lisztes edénybe tesszük, és az egészet jó alaposan kidagasztjuk. Akkor lesz jó, amikor a kezünktől már elválik a tészta. Ekkor alálisztezünk, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen fél óráig kelesztjük.

A megszaporodott tésztát rúd alakúra formázzuk, majd négy részre vágjuk. Lisztezett deszkán egyenként kicipózzuk, majd mindegyikből kb. 25 centi átmérőjű palacsintát sodrunk. Az első lapot megkenjük sós margarinnal, gazdagon megszórjuk vágott kaporral, és beborítjuk a második palacsintával. Összenyomkodjuk, és nyolc cikkre vágjuk. Ezeket egyenként kifli formára feltekerjük. Tepsibe helyezzük, enyhén sós, felvert tojással átkenjük. A tepsit nem szükséges kizsírozni.

Ugyanígy dolgozzuk fel a másik két lapot is.

A kifliket előmelegített sütőben szép színesre sütjük.

Másnap is finom, friss marad, az aludttej és a zsiradék nem engedi kiszáradni.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu